Mbarara

Jag har forflyttat mig to the wild wild western part of Uganda, det ar har ifran alla med de stora rumporna kommer, the land of milk, hehe (aven presidentens och vissa andras hemtrakter)....sa ni kan ju tanka er att alla ar kara i mig. Helt arligt, det ar ju inte bara ett par stycken som sager det, som i Kampala, utan ALLA....welcome home typ, mohahaha!
Projektet gar at helvete, mina assistenter har inte kommit annu, jag blir sa trott...Emil fick ryck igar och ringde till javla Makerere och skallde ut dom....men arligt, det har gatt nastan sex veckor nu!
Jag och Erre och var van akte hit i lordags, var pa brollop (mycket komiskt, vi fick halla god min och ata inalvsmat och annat konstigt med handerna) sen ute och festade i Mbarara town, till typ fem pa morgonen, riktigt kul! Erre och vannen akte tidigt i mandags, sa nu har jag hangt har sjalv i tva dagar, men det ar ganska roligt, men jag kan inte riktigt med all uppmarksamhet, jag blir shy. Igar var det nan local government chairman som skulle ha med mig pa nagon prisutdelningscermoni for deras fotbollslag, de tvingade mig att halla tal och hela grejen, akta pinsamt. Sen var jag tvungen att ata mer acklig mat (med handerna), jag forsokte saga att jag precis hade atit lunch, men de bara tittade pa mig uppifran och ner och sa att det skulle nog inte gora mig illa att ata lite mera. Riktigt riktigt roligt ar det, fast ibland blir jag bara sa trott pa u-lands misaren. Skont med Kampala igen i morgon, till min fina lagenhet. Jag bor pa ett hotell nu och bara har en TV-kanal, men man kan inte andra sjalv, utan det beror pa vad de i receptionen kollar pa.

Nu ska jag till en boy school dar bade var egen President Museveni och Rwanda's Paul Kagame har studerat.

Jag har kopt ett schampo som ger mig huvudvark.

love is wicked

Runnin' around I Can't Get Through My Day
Thoughts Of You Just Keep Consuming Me
Cause I Thought I Could Do It But Now I See
That You're Not Mine And I Was Wrong To Think You'd Change Yeah

I Wish You Could Stay With Me Another Day
I Wish I Could Change Your Mind And Make You Stay 
I'd Give Anything To Hear You Say
"I've Been Loving You Eternally"
Tears On My Pillow Cause Your Love Is Wicked
Cry Me A River Cause Your Love Is Wicked
Friends Come Around Say Your Love Is Wicked
But The Kisses Way You Get Dont You Know It's Wicked?
Wait For Your Call Cause Your Love Is Wicked
Can't Sleep At All Cause Your Love Is Wicked
Playing With My Heart Cause Your Love Is Wicked
By The Loving Way You Get Don't You Know It's Wicked

Baby I Loved You From The Very Start
Even Though I Knew That You Would Break My Heart
Couldn't Resist The Way You Touch Me Babe
Was I A Fool
To Think I'd Play Nothing but 2

Love is wicked, love is wicked, love is wicked

Men det kanske är den bästa låten just nu. Ibland när jag undrar vad i h*****e jag gör här, med alla knäppa afrikaner, så bara lyssnar jag på den sången så börjar det make sense igen.

Men jag kanske var på Immigration office idag, för jag fick bara visum för en månad. Självklart så gav polisen som satt i luckan mig sitt nummer. ORKA!!! Var aldrig professionella! Och sen ringer han från tidningen också, fast jag försökte smyga till den andra intervjun, förbi hans office. Alla ser och hör allt. Jag måste bärja säga att jag är gift....fast å andra sidan skiter dom väl i det. Folk här har fan ingen moral för fem över, fast det har ju inte jag heller.

Ja det säger vi! Yalla hej då!

FREAKY Africans!!

mmmm vart ska man börja, det var ju över en vecka sen jag skrev.

Fortfarande, efter över en månad finns det inget undertecknat kontrakt med Makerere, nu ska vill ju professorn också han lite pengar för sin insats, klart han vill...vad hände med gammal vanlig vänlighet och hjälpsamhet? Nä, men inte i Uganda, här vill vi ha betalt för allt och allt kan köpas för pengar, jag blir så trött.

I helgen skulle jag ha min första elitintervju, med the Senior Political Editor för tidningen the Daily Monitor, Ugandas andra största tidning. Jag kom dit på lördag morgon, bakfull och fin. Vad händer? Jo, någon väldigt viktig person från State House kommer så han måste gå ett tag, be right back, ok? Mmmmm. En timme, EN HEEEEL TIMME senare sitter jag fortfarande helt menig och väntar. Så då fick jag nog, jag stack därifrån. Sen ringde han och bad om ursäkt bad mig komma idag istället. Ganska roligt att jag och Erre var på barbecue igår, kom hem vid fyra, så givetvis var jag bakis idag igen. Han kommer typ 30 minuter för sent, för han har varit arresterad. Det är ganska vanligt att media folk som inte skriver till regeringens fördel blir arresterde, helt sjukt egentligen allt som händer här, folk från oppositionen som "försvinner" och allt möjligt skumt. Börjar mer och mer att inse att det är en äkta diktatur jag bor i. Man får va försiktig. I alla fall, intervjun....vi pratar ca 1 timme, och sen efteråt så frågar han om jag har pojkvän eller om jag är gift. Ingetdera sa jag, och då tycker han att vi kanske borde ses någon mer gång, typ ha en dejt! Professionellt va?!! Skit pinsamt, vad ska man säga?

Helgen har som sagt varit ganska hård, många sena nätter. Igår åkte vi till Entebbe och gick i Botanical Garden och chillade på Beach resort. Åt riktigt god fisk direkt från Lake Victora, äkta trivsel. Sen blev det som sagt var barbecue hos uncle Bob.

En hektisk vecka är det...massa möten och intervjuer hela tiden. Sen på fredag åker jag, Erre och Winnie till Mbarara och går på bröllop, ska bli nice och komma bort.

En högt uppsatt person inom Ugandas muslimska värld har lagt fram ett förslag för president Museveni. För att råda bot på problemet med de syndiga homosexuella i Uganda skulle man kunna hitta en lagom stor ö i Lake Victoria och köra alla bögar och flator dit, och sen lämna dom där ute så att dom får dö.
" If they (gays) die out there, we shall have no more problems  with homosexuality in this country "
Museveni om vad som problemet med Afrika är: " Their problem is that they (the leaders) don't fear the Lord "
Hello 18th century!!! Sometimes I don't know whether to laugh or cry about Africa's backwardness. Ställer mig allvarligt frågan hur länge jag kommer att stå ut med dessa retards.



Im really don't comfortable with the fact that you are spying on me. Don't do that. Freaks me out.

boda boda

ja så kallas dessa trafikfaror. Moppetaxi är ett annat namn. Vi skulle åka till Kibuli Hill och kolla på moskén och så vurpa vi. Det var ett annat vidunder som kom från sidan och körde ut utan att titta. Det kunde ju vara värre, men just då var vi båda i chocktillstånd och mitt knä bara blödde och gjorde ont. Det samlades säkert 20 pers runt oss, men ingen gjorde något för att hjälpa, de bara stod och iakttog dessa två Bazungus (vita) och Erre höll på att svimma när hon såg blod och de båda boda boda chaffisarna stod och skrek åt varandra vems fel det var. Åka tillbaka på samma sätt var uteslutet eftersom Erre skulle ha trillat av, så jag gick och hämtade nån taxi som skulle ha 25000 shilling för att köra oss till Bugolobi (han var ju muslim, hahaha), hell no sa jag, du får 15000 (typ 50 spänn), inte nog med det, idioten som hade kört moppen skulle också ha betalt, döööh?! Vi gick till apoteket och handlade grejer och sen plåstrade vi om oss. Vi fick nåt antiseptic grejs som sved som faaaaan, Erre sa att det är sånt som vi använder till hästar hemma hahaaaaa....
Så man kan säga att Gud inte har varit med mig denna veckan. Men men, det kunde vart värre, peppar peppar.

Igår introducerade jag min nya sambo för Kampala by night, och vi hade mycket trevligt med våra två vänner på Bubbles, Rouge och till slut Ange Noir (och allra sist var Shell Bugolobi, för jag måste ju alltid käka pommes på natten). Vi hade lite problem med våra skador och såg säkert ut som två crippled där på dance floor, jag med mitt ömma ben och Erre med sin arm. Har inte varit i kyrkan än idag, vi ska på mässa ikväll istället.

Så nu väntar vi bara på att Emre ska komma ner också ;) Bara så att du vet, det finns andra som har anmält intresse för min tredje och sista säng....först till kvarn!!

Lite pool nu igen. I kväll måste jag jobba lite, jag känner mig helt menig. Om en vecka går mitt visum ut, oj...


tyst....och lyssna

Tyssst....och lyssna....

Tiny tunes?

Sultans of swing

Spider Pig

...and so much more...

Salmonella


Ah men okej, när jag då äntligen skulle få sätta igång och jobba så får jag salmonella. Uuuuusch säger jag bara. Först trodde jag att det var malaria, för jag vaknade med feber och värk i hela kroppen. Åkte till sjukhuset, men det var bara vanlig hederlig salmonella. Nu håller jag på att få liggsår, och det är trååååkigt, men folk är så snälla och kommer med yoghurt och tidningar och allt möjligt roligt. Puss! Inatt hade jag feber yra och vaknade av att det var ödlor i sängen. Orka hallucinera.

Så idag har jag tagit min laptop till sängen och skrivit en massa jobbansökningar, och skrivit Maria the President som referens, mohahaha! Blir asbra! Mia, glöm inte att jag är flexible, analytical, goal-oriented and have communication skills ;)!!

I morrn kommer Erre!

- Men ärligt talat, vad fan vill du? Orka prata om sex när jag håller på att spy ut mina inälvor. Låt mig VAAA! -


RSS 2.0