Hej då så länge

  

                                  


Nackspärr

Det roligaste som hände igår var att jag köpte ett par stövlar för 350 som hade kostat 1500.

Det tråkigaste var att jag fick nackspärr, som idag har blivit värre.
Till på köpet satte jag mig på min semla.


2 dagar kvar till DC.


Tant

Ja, mormor kanske hade rätt. Beror det på att jag har blivit äldre eller är det bara en svacka? Jag har ju varit den ultimata partyprinsessan! What happened? Jag kan ju inte ens skylla på att jag blivit sambo eller blivit seriös (jag vill ju hellre sitta på glasberget). Jag och Lenita skulle gå ut i lördags. Till och med på lördag morgon var vi på G. Sen gick vi till Mölndal centrum och handlade på systemet och underkläder på Åhléns. Ja, och sen kom tanterna i oss fram, vi gick in på konditori och köpte med oss en prinsessbakelse och ett wienerbröd. Det började snöa. Usch vad det snöar, fast det kommer väl bara bli blask av det i alla fall, ja usch ja, vi kanske får stanna hemma ikväll...? Resultatet blev alltså, melodifestivalen och chips och ingen utgång. Det snöade mer och mer under kvällen och vi kunde därför rättfärdiga vår tantkväll med kommentarer som: Ja men det var ju skönt att vi stannade inne, det hade ju inte varit så kul att vara ute nu och springa nu från bar till bar. Huuu ja!

Det är alltså så att jag numera väljer:

Bubbelvin eller cocktails istället för shots eller Cuba Libre/Long Island Iced Tea

Frisk promenad eller joggingrunda på söndag morgon istället för den ångestfyllda walk of shame, försöka smyga hem, törstig, med gårdagens kläder som luktar gammal fylla och cigg och sminket som  har blivit smuligt

Fin och mysig brunch istället för pizza eller McDonalds för att fylla behovet av salt och fett

Ett glas vin och film istället för sex glas och galen förfest

Läsa bok istället för after work (om man hade något jobb)

Hej hej!

192 dagar kvar till



 

TJEJMILEN!


Ey yo vad händer mannen?



Saker och ting börjar röra sig
E det sant mannen?
Varenda jävel kommer höra dig

Dags att ta över som en statskupp
Den enda vägen är upp
Upp
Upp
Upp





Today I feel like a princess




Dagens mormor

När man är hemma mer eller mindre måste man hälsa på mormor och farmor, för att säkra sitt arv inte annat....nä jag skojar.
Mormor är dödssjuk, med sina egna ord. Hon är förkyld och har hosta. Min fyra år yngre bror ska bli pappa om mindre än en månad och min två år yngre kusin ska bli mamma någon gång i vår. Ja ni fattar vart jag vill komma....
"Ja vad hände med din lilla älskling, han från ****** (ni vet det där landet som ligger under USA), han var väl snäll och trevlig..."  Ingen kommentar.
"Ha, ska du bli en sån där gammal nucka och sitta på glasberget nu då hahaha?"  Mmmmmm. Vad betyder det, att sitta på glasberget? Nucka fattar jag ju i alla fall vad det betyder.

Googlat: glasberget i folksagan ett berg av glas, på vars topp en prinsessa sitter och vilket hennes
friare måste rida uppför för att vinna hennes hand. Härav uttrycket sitta på glasberget, förbli
ogift.

Inte ens hennes katt var trevlig, hon ville bita mig.

I övrigt har jag simmat och räddat en docka från botten. Simintyg till Polishögskolan. Perfekt syn har jag också, inte illa för en gammal nucka.

Puss från 26-årig nucka


Utmaning

Fina Mademoiselle Moyenne har utmanat mig. Jag ska göra ett blogginlägg om åtta av mina vanor/ovanor eller helt enkelt åtta fakta. Sen är det meningen att jag ska utmana ytterligare åtta, tyvärr har jag inte åtta polare som bloggar, de enda som jag länkar till är Ellens Bangladesh blogg , som numera är avslutad, och Carl Bildts blogg, och jag tror inte jag vågar utmana honom. Måste bli ändring på detta. Men jag antar Emelies utmaning i alla fall!


1. Jag tror att jag har små drag av manodepressivitet, jag känner ingen som är så upp och ner som jag, förutom Emmanuel Matsyetsye, pingisbossen.

                               

2an hänger ihop med ettan, jag är periodare när det gäller precis allt. Röka, träna, läsa böcker you name it.

3. Jag är riktigt kass på ekonomi, min privata, that is. Kommer aldrig i mitt liv att kunna spara något. Detsamma gäller för godis. Har aldrig förstått mig på de som kan ha godis stående hemma i en skål. Finns det så äter man, så är det bara...

4. Skäms lite över att jag gillar saker så mycket. Å ena sidan kan jag bo sju månader i en liten by i Afrika och jobba med fattiga människor och ser så mycket misär och vill rädda världen och allt det där. Å andra sidan, när jag sen åker hem så dröjer det inte många minuter förrän jag köper en Gucci-plånbok på Heathrow. Jag kan inte få det att gå ihop, men jag kan inte heller ge upp endera sidan av mig. Jag tänker aldrig ge upp drömmen och kampen om en bättre och rättvisare värld, det är det jag står för och en stor del av min personlighet. Men jag har också svårt att ge upp den flashiga sidan. Man måste väl inte välja? Har diskuterat detta förut med massa olika, att vi är så fast i stereotyper. Är man intresserad av utvecklingsfrågor och olika kulturer så ska man va lite bohem, lite backpacker stuk på det hela, och gärna dreadlocks. Är man biolog eller ekolog SKA man vara ointresserad av sitt utseende, ha Fjällräven-ryggsäck och ha matlåda. Jag tycker att det är så skönt med folk bryter mot normen, som min biolog-vän Emilia som precis som jag gillar exklusiva hudcremer och mycket smink, fast ingen av oss "borde" göra det.



Det här är min plånbok!



5. Ganska ofta öppnar jag ett skåp, en garderob eller en låda och sen lämnar jag den så, utan att stänga den.

6. Ganska ofta när jag kollar mig i spegeln tycker jag att jag är ganska snygg.

7. Jag skäms för att jag har varit i Afrika sammanlagt ett år och bara besökt fem länder. Jag ångrar att jag inte åkte till Rwanda, Burundi, Kongo, Etiopien, Mozambique, Malawi, Botswana, Zambia, Liberia, Angola, you name it, you name it.

8. Jag hoppas att mitt nästa resmål kommer att bli Caucasus, det vill säga Georgien, Armenien och Azerbaijan. Otroligt fascinerande region. Efter det Indien, Bangladesh, Nepal, Pakistan och Bhutan.


Där har du Mademoiselle!

PS. Något blev konstigt, efter Gucci plånboken blev allt centrerat, gick inte att ändra. Gucci kanske hade virus? DS

Babyproffs(?)

Idag har jag hängt med (blivit tvingad) en höggravid svägerska, en nybliven mamma och en nykläckt Vendela till Kalmar. Har varit på Babyproffsen. Är mycket fascinerad av hur mycket roliga och mer eller mindre onödiga grejer det finns till bäbisar. Det finns vagnar för 10 000 kr. Det finns en speciell diskborste som man ska diska nappflaskan med, med två i en och liksom en liten borste på den stora för att diska själva nappen med. Det finns en speciell tunna, the Diaper Genie, som man ska kasta blöjor i, som inte ger någon lukt , för blöjan liksom nästan absorberas in i tunnan (för det vore ju hemskt om det luktar bajs, för bäbisar bajsar väl inte?).

Somalias nomader går ut i ensamma i öknen när det börjar bli dags att föda, tar med sig ett vasst föremål (för navelsträngen), lägger sig under ett träd och pressar ut ungen. Sen bär man hem sitt barn på ryggen i ett tygstycke.

Babyproffs? Inte riktigt än va...?


ISS

Arbetsförnedringsmöte idag: Ja det ser ju som bekant mörkt ut på arbetsmarknaden. Jag vet att ISS (städ) söker extrajobbare till OKG.


 



I say no more.....

Böcker




Underbara böcker, små och stora, långa och korta, spännande och tråkiga, allmänbildande eller bara helt meningslösa. Det är i alla fall en sak som är bra med att inte ha något att göra, man kan läsa böcker! Just nu är det 900 sidors "Shantaram" som ligger i väskan. Nu längtar jag bara efter en lägenhet och en STOR bokhylla att ställa alla böcker i.
Klockan är 9.42 och jag funderar på att dricka en stor kopp grönt vaniljte med honung.

Jag längtar

efter Jonas Hassen Khemiris nya bok Invasion! som kommer ut i mars. Söt pojke!



låg

Jag måste nog ha "valt "den sämsta tiden att vara arbetslös, det känns väldigt tungt just nu och inte blev det bättre av att skriva in sig på arbets-FÖRNEDRINGEN igår. De delar lokaler med Försäkringskassan och där fanns så många tragiska människor, jag är ledsen men jag kan inte hjälpa det, jag vill och kan inte identifiera mig med dem om det kändes skämmigt att sitta där, jag ville bara därifrån, ville inte att nån skulle se mig. Har ju alltid ordnat sig innan och jag trodde det skulle göra det denna gången med, men voila, min andra dag som arbetslös har kommit.

På torsdag åker jag till Lenita, kan ju lika gärna vara arbetslös där.


RSS 2.0