stupid sunday

Goooood vilken fest det var igår. Winnie och jag went barhopping BIG TIME...shots shots shots i mängder. Så jag kanske glömde bort att jag skulle till church, så när det knackade på dörren vid 10 var jag ganska förvirrad. Där var Angelo, min prinsessa och en till chokladunge. Typiskt mig att gå till kyrkan och vara full, för det var jag, i och med att vi kom hem typ vid 6. Nu, däremot, är jag sjukt bakis, kommer nog vara det till tisdag, minst. 'God is forgiving'. Winnie är skitkul att gå ut med. Hon är äkta sån som man ser afro-americans på TV, knäpper med fingrarna och rör på huvudet när hon pratar....what's up girlfriend?? Hon sov här i natt, och det var tur, för jag hittade en ödla i garderoben som jag tvingade henne jaga ut.

I eftermiddags tog jag hand om flickorna och tog med dom till min pool, de hade askul...jag hade mindre kul, jag ville bara sova. Men de är söööööta. Vill också ha! Jag kan bara välja en bra donator, så fixar jag resten själv. Vem behöver en man?

Jag har blivit inbjuden till två olika ställen till jul. Tror det blir Gulu. Colonel Walter Ochora (Winnie's pappa) in da house! Jag har inte ens sagt till mina parents att jag ska stanna. Det får gå. Nyår vet jag i alla fall hur jag vill fira, men vi får väl se.

Utröstning i Big Brother nu...Puss på Domino's pizza!

Men vad vill HAN nu efter typ tre år? Alla ska bli så kära....

Ooooh you guys!


You guys! You better stop messing with my head. I refuse to have another night like last night!

Many things, so many things that should have been said. But now...don't confuse me, and don't keep blaming me for everything, Im sick and tired of it! So so so the wrong strategy, it just drives me fuuuuurther away, trust me! And Im tired of trying to make up for everything. Feels like nothing I do is good enough (no wonder I have low self esteem). ENOUGH!

And don't keep me awake and then leave me in tears.

That's all I wanted to say today.

- Still in Bugolobi -

semester

Jag väntar mest på att få sätta igång och jobba. Dealen och budgeten är fixad. På måndag ska jag träffa mitt research team och planera allt. Sen hoppas jag att vi kan börja åka ut i fält veckan efter, Mbarara, Gulu, Kampala och Mbale blir det, ska bli ganska nice med tanke på att jag var lite lat med resandet sist.
Så jag gör inte så mycket mer än att ligga vid poolen, läsa bok och gymma. Ok, lite fest blir det också.
Har precis vart på massage och nu ska jag kolla på Big Brother Africa.

Detta blev ett tråkigt inlägg, men men....

my niece, wedding, church and some more

"Auntie Anna, can I come to your place and we can play with my dolls?"
Jag har fått en niece, hon heter Desiree, sju år och dotter till min vän Angelo. Idag tog hon med mig till kyrkan. Tyvärr så var det en gudstjänst på Luganda, den på engelska var klockan nio och vi kom vid tio. Men det var ok ändå, jag tog the holy communion och allt. Har nog inte gjort det sen konfirmationen. Efteråt bjöd jag min prinsessa och hennes pappa på frukost på Red Chilli, trivsel på hög nivå!

Igår var jag på bröllop. Superstort, över 300 gäster, mycket roligt måste jag säga! Jag fick klä upp mig och åka flashig Mercedes till Serena Hotell där the reception var. Träffade många roliga människor, fast jag måste nog säga att Angelo var lite väl överbeskyddande. Hur som helst, vi hade kul och dansade halva natten. Gå ut i Uganda är like a dream come true när det gäller musiken. Man kan liksom inte sluta dansa, för det är inte ens EN låt som är dålig. Bara massa bra RnB, hip hop och African music heeeeela tiden. Äkta härligt. The first lady Janet Museveni och Ms systrar var där också. De skulle bara veta....
(Mers, du skulle gillat asmycket, tänk dig ca 150 blacks in suit ;))


I morgon ska jag göra ett nytt försök med förhandlingarna. Jag har erbjudit Mr Mulwinda 7000 för the whole thing, hoppas han går med på det...men då får han f*n köpa sine egna pennor! Ska göra lite jobb nu i kväll också tänkte jag, analysera den gångna veckans debattsidor i the New Vision och the Daily Monitor. Har beställt Dominos pizza nu....mmm. Men jag känner mig ganska ensam trots att jag har en niece och allt. Det blir kul att Erre kommer, sen kommer päronen och nu funderar även Lenita på att komma hit, det blir niiicee eeeeh. Jag funderar på att stanna här över jul och nyår. I så fall kommer Erre och jag göra en roadtrip till Rwanda....frågan är bara om Emil förväntar sig att jag kommer till Växjö eller Uppsala nåt....we shall see. Rwanda skulle vara äkta coolt.

Nu kommer pizzan!

God bless you all!



You are right, Sundays are the worst days....


Allt kan faktiskt köpas för pengar

De två senaste dagarna har jag ägnat åt att förhandla fram en budget för projektet med vår tröga förhandlingspartner, ladies and gentlemen: Makerere University Kampalaaaaa. Helt sjukt hur mycket de utnyttjar situationen och tror att bara för att jag är vit så är jag miljonär. Jag hade räknat med 200 dollar för ett så kallat forskningstillstånd. Denna kostnad har nu tredubblats, jag måste bli affiliate of nåt jävla research institute och det kostar 300 dollar och kostnaden för forskningstillståndet hade visst höjts till 300, oooj då, så var vi uppe i 600.
Vi har en budget på 15 dollar per intervju, 300 intervjuer blir alltså 4500 dollar. Gubben vill ha 6000. Vad göra? Måste fråga Emil... han är så borta, han ringde till mig igår kväll, fast han fattade inte att det var jag, han ba: ja heeeej detta är Emil Uddhammar. Whatever. The point is att afrikaner är jobbiga att förhandla med, han börja till och med diskutera pennor, papper och väskor (?)....vem ska betala för det? TA ERA EGNA JÄVLA PENNOR FÖR FAN! Får nog försöka hitta en annan lösning, kan inte jobba med dom, de är säkert jätteprofessionella och allt, men hallå? Ge en foskningsassistent i Afrika 70 dollar per dag, och då ingår inte ens transportation...helluuuu, wake up and smell the developing country!! Man blir så trött....
I och med att jag är ganska broke så åker jag local transport varje dag till jobbet. Dessa transportmedel kallas taxi, eller "Matatu" och är vita minibussar, på väg att falla samman, proppfulla och åker inte någonstans förrän den är HELT full. En sådan resa kostar ca 3 kr, så det får gå...man får ta svettlukten och alla de andra tillbehören. Jag köpte ett par träningsskor idag, för ca 50 kr...när jag började cykla fattade jag varför...ja ja, jag får väl köpa nya imorrn eller nåt.

Ganska kul att det har varit spöregn i princip varje dag sen i maj, men nu när jag är här så har solen skinit. Känner att det är dags för en dag vid poolen imorrn, orka förhandla mera...jag tar semester.

Jag har hängt med Angelo idag, käkade roasted pork och drack öl på Bamboo Nest, skithärligt. Känns som att jag aldrig åkte härifrån nu...

Lite bilder nu, från lägenheten och omgivningarna:
(Kim, kolla, jag har gungor på min gård, du kan komma hit med kid och leka sen...!)


Äh men äkta segt idag, det funkar inte, kolla på facebook istället, där funkade det.



57 kilo...

...nej det är inte min vikt (I Wish though...) utan de är mitt bagages vikt. Fattar inte att det var så mycket...helt sjukt...KLM tar 30 euro per kilo, vilket gjorde att jag hamnade att betala den nätta summan av 7500 KRONOR!!!! Ganska kul, grymt bra humör jag var på sen, med tanke på att jag redan var på TOPP, yeah right, tjutattack på schemat på Kastrup, det är brrrraaaaa...! Sen ännu mer tjutattack pga alla o'boy barn (jag vill HA!) på Amsterdams flygplats, men men det får gå. Jag trodde jag skulle vara i denna svackan ett tag nu, men bara att kliva av planet i Entebbe och andas in Uganda-luft igen (varm, söt och lite bränt...), gjorde att allt kändes mycket bättre. Angelo hämtademig och vägen från Entebbe till Kampala är bara såååå härlig att åka! Tänkte ganska mycket på första gången jag åkte den sträckan, i mars, jag var helt skräckslagen, allt var bara så MÖRKT! Mycket förändrades under de sex veckorna...och nu vet jag inte om det var for the better or worse. Eller om jag rent av inte hade åkt till Uganda över huvudtaget den första gången...undrar hur mitt liv hade sett ut då? Men orka undra. Nu är jag där jag är...och det är härligt på sitt eget speciella sätt måste jag säga...värmen, svettlukten och alla människor som är glada och härliga och pratar med en. I like, I really do!
Jag orkade inte börja jobba idag...det närmaste jobb jag kom var att jag köpte de tre största tidningarna och läste (nåväl, skummade) igenom debattsidorna.  Handlade mat och grejer och käkade lunch med Angelo. Se packade jag upp och hängde i min fina lägenhet....så jäkla nöjd! Två sovrum, två badrum, nice living room, snyggt kök med ALLT (var orolig att de inte skulle finnas kaffebryggare), internet, pool, gym (med personal trainer), bar och massa annat kul (bilder kommer snart...orkar inte nu)! Det bästa är dock att det ligger i Bugolobi, mitt favvo hood, som har värsta schyssta frukt och grönsaksmarknaden varje dag...så klart att jag drog dit det första jag gjorde i morse, köpte ett helt lass med ananas, melon, bananer, papaya och mango....mmmm. Var en sväng på Red Chilli nu i kväll. Så annorlunda allt är nu. Jag minns alla de gånger jag brukade tjuta ut med Angelo för att jag saknade R så himla mycket. Det var då, nu är nu.
Imorrn ska jag till mitt gym, sen ut till Makerere University och fixa och installera mig i mitt nya office. Ser fram emot helgen, det blir casino och utgång, club Silk eller Ange Noir, goa Winnie kommer till Kampala och we're gonna rock the place, förmodligen kommer vi hamna i skvallerblaskan 'Red Pepper', men det får gå... Sen på söndag ska jag till kyrkan, måste få lite inner peace och forgiveness. Det ska bli min nya söndagstradition...först church på morgonen och sen barbecue på Red Chilli på kvällen. Gutt!

Jag saknar dig och dig och dig och dig och dig!

Puss

...och allt är bara knäppt

Detta känns bara helt sjukt konstigt just nu. Jag har sarat människor, gjort folk besvikna, mig själv ocksa for den delen. Jag är trött pa att allting blir fel, hur mycket jag än kämpar för att göra rätt, allt bra som man bygger upp raseras pa nagra sekunder.  Fast det är som nagon sa, det är inte ödet som leker med mig eller bestämmer hur jag ska agera, det är JAG och ingen annan som försätter mig i situationer och det är jag alone som är ansvarig för konsekvenserna som mina knäppa beslut far.
Jag har nog gjort mitt här nu, det är dags känner jag...jag är bara ledsen för att slutet inte blev det bästa.
Ca 12 timmar kvar till taget gar, sen har jag ca 10 timmars flygresa att begrunda och tänka, jag orkar inte nu, jag lägger ner.

Jag är trött pa 'games', hit och dit och ljuga och slingra sig och anpassa sig och passa sig för vad man säger, för den eller den kanske inte visste om och kanske inte skulle fa veta. Fuck it!  Nu drar jag till ett härligt och okomplicerat, laid-back land, och jag hoppas att jag inte kommer tillbaka pa ganska länge. Men jag kommer att sakna er! Orka tjuta.

Puss fran trött och förvirrad liten tant....

Last Växjö pic...enjoy



what happened?

Ärligt talat, orka vara jag....vad FAN håller jag på med?
Var inte jag KÄR i M för typ en vecka sen? Jo, det kan du ju fethaja, eller ok hur ska jag kunna veta det, men ändå...jag kanske har gjort det största misstaget i hela mitt liv, jag vet inte, men det är redan gjort nu, so LIVE WITH IT BITCH!
Jag skulle vara på ett plan nu. Jag är så trööööög, varför kunde jag inte bara ta mitt pick och pack och sätta mig på tåget? Då kanske det hade kännts bättre sen under resans gång...fast innerst inne så vet jag ju att det är fel och att det inte kommer att leda till något bra för någon av oss, så detta var förmodligen det bästa ändå, men ändåååååå, kunde jag inte kommit på det INNAN jag betalade fucking 6500 spänn för en biljett plus 150 för tåget.
Så ja, Kim och alla andra, jag har jävligt dåligt självkänsla, men det borde jag också ha, för att normala människor gör inte såna här grejer, jag är inte normal, därför är det ok att vara självdestruktiv och jag får ha ångest och va deprimerad, för jag BORDE vara det med tanke på att jag är en dålig människa och gör dåliga saker mot människor och är egoistisk och bara tänker på mig själv.
Jag undrar hur M känner just nu, om han är arg eller ledsen eller bara whatever. Hur som helst är det jobbigt, allt är jobbigt, men jag försöker förtränga det genom att röka mycket till exempel. Helt störd, jag kan inte äta, har ont i magen och dricker alkohol varje dag.

Jag är ett riktigt freak, men nu ska jag ut och gå i skogen. Jag drar om drygt en vecka.


RSS 2.0