Veckans låt

Flashing lights by Kanye West and Dwele.

Första meningen, grym:

She don't believe in shootin' stars, but she believes in shoes and cars....wood floors in the new apartment, couture from the store's departments....

Hallå, by the way så åker jag till Uganda om 1 vecka, fatta, EN LITEN VECKA!

långsökt

Mers om de goda mackorna som hon äter varje dag:

Ja alltså när Ajla var och fikade med Veronika, hon bor nu då i Oslo, du vet vem det är va? Hon gick på Kristineberg och jag tror hon var typ halvsyster med Yarella du vet och så tror jag att att hon var tillsammans med den där chilenaren som Cissi var tillsammans med. Jo du veeeeeet, hon hade ljust hår och så och i alla fall så är hon och Ajla friends nu och så och hon var tillsammans med chilenaren, ja just Crille var det, men då vet du! Ja just det, men i alla fall så var hon hemma i Oskarshamn och så gick de och fikade på Coffee House och då åt de skitgoda mackor med pesto och soltorkade tomater och oliver och så och sen började Ajla göra såna här hemma och nu äter vi dom varje dag.

Mmmmmmmm ok, yalla hej då!


image185


Galet

...att vissa av mina polare är på väg till sina projekt nu i dagarna, Linda drar till Uganda i morgon, Ellen till Bangladesh, Björn är redan i Kigali tror jag och sen åker nog även folk till Turkiet och Tanzania denna eller nästa vecka. Detta gör att även jag fattar att det snart är dags. Om 2 veckor tokpackar jag och har ångest för alla borttappade papper, dokument, pass och allt jag har glömt. Men härligt. Fast jag ska undvika att mamma följer med till tåget, hon kommer gråta som bara fan, så här länge har jag ju aldrig varit borta, och hon grät ju till och med när jag åkte till Tomelilla, so figure...!

Alltså jag känner mig inte så het nu, mitt hår är så himla slitet och äckligt, jag bara virar in det i en sjal varje dag, tack och lov ska jag klippa mig nästa helg, sen har jag kvisslor typ finnar, jätteäckligt, brukar jag aldrig ha, sen känner jag mig polly också fast jag springer typ varje dag, inte lätt inte lätt. Och alla kläder bara känns tråkiga och det slutar med att jag har ett par jeans och huvtröja varje dag och inget smink och fettigt hår, det kan vara därför jag inte känner mig så het....hmmmm....intressant (eller inte så jätte egentligen), vilket kom först, hönan eller ägget?

Tror jag ska skaffa Haglöfs-kläder som en äkta naturmänniska.

Orka orka orka orka vara fjantig och bli sur! Pffff...Yalla bye!

Soldier girl

image181                                                  

Ungefär såhär ser jag ut nu......och om en vecka när jag har klippt och sminkat mig.            

Veckans ord:

JUICY...känns så himla härligt på tungan, coolt och lite sensuellt på något sätt.

Juicy
Juicy
Juicy
Juicy


Mina älskade naturvärdeskogar

Det är så roligt och det är så fascinerande med GISS kartsystem, I love it! Dagarna bara flyger i väg när jag sitter och knåpar med mina naturvärdeskogar och sumpmarker och min döda ved. Det roligaste är dock att vara ute på fältet, att knappa in koordinaterna på GPSen och bara kolla och bedöma...börjar tro att jag har valt fel utbildning. Men fatta grymt att jag har auktoriteten att gå in och ändra i kartorna och korrigera gränserna och klassa biotoperna, fuck yeah! Kanske skulle ta om separera Skåne från resten av Sverige...? Nu är det fredag och det är härligt, bara tar igen mig, blir ganska trött av att vakna 5.15 varje dag, jag sover som en stock på natten och skulle inte ens vakna om det blev inbrott. Viktig resurs!

                       

Det blir nice i helgen också, lite gammal herdelig skogslöpning med orienteringsgubbarna i morgon, pinsamt att de kommer att springa ifrån mig, där kan ju jag ligga och flåsa...jeje, och sen träffa andra goa gubbar och tanter på kvällen och sen leka med Jonathan på söndag. Trivsel.

Nu ska jag kolla på Kill Bill.

Om 3 veckor åker jag. Jag längtar efter Kampala och fruktmarknad och Sherry och o'boy barn och matoke och varmt väder och min fina.

Stockholmsweekend

Några bilder kommer här från helgen. Det har bara varit så himla härligt och jag orkar inte utveckla det mera nu, det snurrar bara sumpskogar och tallrismossar i huvudet på mig nu. En annan dag...

image174image175image176image177

Puss på studiebesök och häng

äckligt blä dööh




Im fucking sorry but the fucking person you are fucking calling has a fucking voicemail fuck...........

Vad är det för fel på alla, ingen kan man få tag på, alla ignorerar!!! Och jag hatar folk som är så jävla upptagna, och jag hatar för övrigt alla jävla par som hånglar in public.

Det är fy fan jävla helvete.

Tänker ut och springa nu, döööh!

Fuck yeah!

Älska

radiokanalen Din Gata 100.6....alla pratar skånska! (e man inte i Malmötrakten finns ju alltid webbradio)

Hur kan man bli så glad för att en bebis bajsar? Jag har vart praktikant idag på Mamma AB, bytt blöja, (kollat på när den riktiga mamman) torkat bajs, fått kiss och kräks på mig och hållit bebis och tröstat och vaggat och klappat på rumpan.

Nu drar jag till Stockholm, känner på mig att det kommer bli trivsel, varmt ovh skönt och sitta på uteserveringar och sådär. Måste nog packa.

Allmänt rastlös och lite lite nervös, för vad vet jag inte riktigt. Men en bra känsla, yes! Great expectations!

Skepp o'hoj maggie

PS. Men det roligaste var Mers som sa: Läs Kafkas "Förvandlingen" - Så var DU!

Kunskap

Jag har under de senaste dagarna träffat på en massa nya roliga ord.

Bristbiotop
Guldlockmossa
Skriftlav
Vedinsekt
Torraka
Högstubbe
Låga
Svämskog
Stormlucka
Triviala lövträd

Det är rätt kul, kanske inte just att sitta och knappa in all info, men att rita kartor i GIS systemet känns tungt. Kanske skulle bli skogsskötare eller ekolog eller nåt sånt.


image171

Måste sticka, puss

Nyckelbiotoper

som ska kvalitetssäkras i morgon, jag känner att ett tungt ansvar vilar på mina axlar, en viktig resurs för företaget, enormt! Klockan sex går bussen till Sveaskogs kontor i Mönsterås, och jag undrar för mig själv hur detta ska gå. I Tomelilla brukade jag sova till halv 9, 9 ibland, och satte jag ingen klocka kunde jag sova till 11. Men det är bara att bita ihop, sen kommer ju lönen i juni, lönen som ska spenderas på alla roliga resor i Östafrika. Detta blir asbra!


Snygg-Fredrik definierade lycka som då han cyklar omkring i Malmö, med värsta grymma musiken i iPoden, kom på sig själv med att skratta högt där han satt på cykeln. Jag är nog ganska lycklig, idag skrattade jag massa gånger när jag cyklade.

För övrigt tycker jag att det är trist att Oskarshamns kyrka ska vara stängd i 8 månader pga mögel.

image170

Våra harem

image167image163image166image168

Jag har läst en bok som jag tycker ni borde läsa: Sherezade reser västerut, skriven av den marockanska feminsten Fatima Mernissi. Hon frågar sig huruvida den västerländska kvinnan i grunden är mera fri än sina systrar i Mellanöstern, på tal om allt snack om att bära slöja och så vidare. Erkänn, det som dyker upp i våra huvuden då vi ser en kvinna med slöja är väl ganska ofta "förtryckt", "kuvad", "stackars" och så vidare. Men har vi någon gång tänkt att de kanske tänker detsamma om oss? Det är trots allt 'a man's world' och kvinnokroppen används i samma kontrollerande syfte i Väst som i Öst, fast på helt skilda sätt. Mernissi menar att i Väst behärskar männen kvinnorna genom att avslöja vad skönhet bör vara. Ser man inte ut som den bilden är man dömd. Kvinnans kropp blir alltså objektifierad i båda världarna - antingen ska dess former döljas eller så exploiteras den. På detta vis finns överallt haremsliknande institutioner, mitt ibland oss. Jag gillar den liknelsen, och man fattar också i boken att betydelsen av ett harem skiljer sig enormt åt beroende på vem man frågar. Vad som är vackert, vad skönhet är och vilka ideal som finns likaså. Det är roligt men på samma sätt tragiskt när Mernissi berättar om en upplevelse i New York, då hon under en bokturné försökte köpa sig en kjol. Expediten tittade nedlåtande på henne och sa sedan att storlekar som hennes (42) låg utanför normen, hennes höfter var helt enkelt för breda för att klä i en 'normal' kjol! Hur kan detta vara möjligt, tänkte hon, jag som bara fått komplimanger för min figur hemma i medinan? På planet hem till Casablanca sa hon för sig själv: "Tack, Allah, för att du besparar mig storlek 36 haremets tyranni! Jag är så glad att den manliga eliten inte vet om det. Tänk om fundamentalisterna bytte taktik från slöjan till att tvinga kvinnorna att bli storlek 36!"


image169

RSS 2.0