I Mbale

Jag är i Mbale, östra Uganda, sen drygt en vecka. Detta ska vara mitt hem i ett par månader framöver och det känns faktiskt jättebra. Bodde på hotell första veckan och i lördags flyttade vi till ett jättefint hus med en enorm trädgård, vi bor där just nu jag och Linda och Erik har fått en madrass i gästrummet. Arbetet i Mooni har inte riktigt börjat, vi har varit där och observerat lite och var på en maraton born again gudstjänst i söndags, och nästa vecka är det bestämt att vi ska börja på riktigt. På måndagar har vi kvinnogruppen, där vi ska köra lite diskussioner, eventuellt literacy kurser och kanske få dom att börja lite hantverk som de kan sälja. Onsdagar har vi killarna och ska köra lite seminarier med dom om bl a behavioral change och ledarskap. På fredagarna ska vi köra vår tjejgrupp där vi ska försöka köra Lindas skrivprojekt med utbyte med Elin sjuksköterskas högstadieskola i Malmö, en utställning och annat kul i slutet av året. Resten av tiden kommer vi att vara hos Tigers, vad vi ska göra exakt där är ännu oklart, men vi har ju även våra egna projekt vid sidan av klubbarna, som t ex min kartläggning av sport och utveckling i Uganda osv.

Hur som helst så känns det fint, ser fram emot tiden här och det känns härligt att vara tillbaka i Uganda, som att jag aldrig åkte härifrån faktiskt. Mbale town är cool, jag och Erik tränar och joggar typ varje dag, och det känns som att tiden flyter på utan att det är för stressigt men heller inte långtråkigt. Helt perfekt faktiskt. Vårt lilla hushåll funkar bra och vi köper frukt och grönsaker på marknaden och lagar mat hemma för det mesta. Åååååh puss på alla frukter, jag gillar! På lördag funderar jag på att bestiga berget.


Lunchdags snart kanske...matoke?


Peace and love!


Ugandaresa nr 4

Jag är i Afrikas pärla, Uganda, landet med de härliga människorna, allt det gröna och sköna, de fula marabostorkarna som äter sopor, boda bodas, matatus, lite lite lazy, matoke och waragi. Det känns schysst att vara tillbaka, jag och Linda bor i my good old hood, Bugolobi, och just nu sitter vi på balkongen eller snarare ligger, vi har plockat ut madrasser och filtar och kuddar, och dricker egenhändigt pressad juice gjord på apelsin, clementin, passionsfrukt, ananas och lite persika.

Jag vet inte riktigt vad jag känner, lite pirrig, lite nervös, lite confused och lite förväntansfull. Ibland kan det hela kännas så fruktansvärt oseriöst, folkis och allt, men det är ändå väldigt skönt att göra en sån här grej, kanske det sista oseriösa man gör innan livet blir inrutat och trist och ospännande. Vi kan i stort sätt göra vad vi vill där ute i Mbale, verkar inte som att någon bryr sig så mycket, och det kan väl ha både för- och nackdelar. Erik har åkt till Mbale och vi kommer efter på söndag. Detta blir nog bra. Men mest av allt längtar jag efter 7 juli där någon gång. Och mest av allt vill jag rädda världen. Snart måste jag fatta ett beslut och stå fast vid det.


Soldier girl aka Pingis-kinesen


"Hang in there, ****"


Resfeber de luxe

Fattar inte vad som hände idag, har varit hur lugn som helst och sen i dag så bara smög det sig på och så PANG! Resfeberpsykos, stirr, stress, tjutattack, illamående, allt man kan tänka sig, har aldrig känt såhär...har ju varit där förut ju, detta är 4e gången jag landar på Entebbes flygplats och den första och tredje gången var jag helt ensam mot världen, nu ska jag ju ha sällskap, Linda och Erik är ju med mig och allt är fixat och jag vet ju att det är detta jag vill, finns ingenting jag hellre skulle vilja göra just nu, på riktigt alltså.

Nu, en flarra vin senare, känner jag mig äntligen lite lugnare. Jag har vägt mina väskor och det kommer att funka, imorgon träffar jag Mers i Växjö, sen Ronnie och Emelie i Malmö och sen Erik i London.

Nu ska jag duscha och lägga fram kläderna jag ska ha på mig i morgon, och tidigt på fredag morgon är jag i YOOOUGHAAAANDAAAAA!!!!!!!!!!!

Fuck yeah, the sky is the limit, can only get better....ååååååååååååå vad jag älskar mitt liv. Nu kör vi!


måndag 7.25

Ja det är måndag och jag sitter på office i Mönsterås sedan 1 timme tillbaka. GISS skiten och fjärrskrivbordet krånglar vilket betyder att jag inte kan jobba så jag får sitta här och vara menig och blogga och lyssna på radio och natten har varit CP och jag har druckit koleravaccin och har fetont i magen, all bra feeling från gårdagen när jag hängde på Gunnarsö bara är som bortblåst...fan!

Fast jag har klippt mig jättefint faktiskt, känns jättefräscht och bra och helgen har varit härlig med konsert på Fredriksbergs herrgård och grillning och Gunnarsö som sagt var. Jag fixade värsta goda potatisgrejen i folie på grillen...nypotatis med basilika och vitlök och lite citron och olivolja mmmmm. Festis och kaffe och medhavda mackor på Gunnarsö. Och avslutning med mjukglass sen på balkongen, den första på länge och slutade med illamående, men den första slicken var i alla fall god och den andra och tredje också. Orka förstöra det dåååå!!

Det är juni och det är tre dagar till jag åker. Helst skulle jag bara vilja röka.

-Song of the month?-


RSS 2.0